Skip to main content
Noutati

Invitatie activitati proiect – Sesiune de instruire

ASOCIATIA PROFESIONALA NEGUVERNAMENTALA DE ASISTENTA SOCIALA ASSOC  (Solicitant) in parteneriat cu ASOCIATIA PROFESIONALA NEGUVERNAMENTALA DE ASISTENTA SOCIALA ASSOC – FILIALA VALCEA (Partener 1) si cu MINISTERUL MUNCII, FAMILIEI, PROTECTIEI SOCIALE SI PERSOANELOR VARSTNICE (Partener 2) deruleaza proiectul cu titlul “Initiative in politici publice alternative pentru servicii sociale de impact”, proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, apel: POCA/111/1/1/ Dezvoltarea si introducerea de sisteme si standard comune in administratia publica ce optimizeaza procesele decizionale orientate catre cetateni si mediul de afaceri in concordanta cu SCAP, in perioada 20 august 2018 – 19 decembrie 2019.

Pe aceasta cale ASOCIATIA PROFESIONALA NEGUVERNAMENTALA DE ASISTENTA SOCIALA ASSOC – FILIALA VALCEA vă invită sa luati parte la activitatile proiectului.

Prima etapa a proiectului o reprezinta organizarea unei sesiuni de instruire.

Ca urmare, va invitam sa participati la sesiunea de instruire care se desfășoară in cadrul proiectului, in perioada 12-14 decembrie 2018. Urmarim selectia unui număr de 25 participanți, reprezentanti ai ONG-urilor (inclusiv reprezentanti ai structurilor asociative ale autoritatilor administratiei publice locale) si reprezentanti ai partenerilor sociali.

Sesiunea de instruire urmareste: dezvoltarea capacitatii ONG-urilor si a partenerilor sociali de a formula si promova propuneri alternative la politicile publice privind serviciile sociale initiate de Guvern.


Temele care vor fi abordate:

  • necesitatea participarii societatii civile in luarea deciziei
  • cadrul normativ care statueaza obligativitatea consultarii si asigurarea unui proces participativ de luare a deciziei
  • etapele procesului legislativ din Romania, pentru a ajuta ONG-urile si partenetrii sociali sa cunoasca mai bine circuitul unui proiect de lege sau a unei propuneri legislative astfel incat sa poata identifica momentul oportun pentru a interveni pentru a sustine sau a se opune legislatiei vizate
  • aspectele practice ale procesului de influentare a politicilor publice, cu prezentarea: ciclului politicilor publice si a modului in care se interactioneaza cu autoritatile publice in fiecare etapa; avantajelor obtinute ca urmare a implicarii precum si limitarilor specifice care pot exista
  • principalele mecanisme si instrumente pe care societatea civila le are la dispozitie si cum anume se pot folosi aceste instrumente pentru implicare, precum si pentru influentarea politicilor publice care sunt in zona de interes a grupului tinta – ONG-urile si partenerii sociali.

Fiecare participant la sesiunea de instruire va obtine certificat de participare.

Costurile aferente participării la sesiunea de instruire vor fi acoperite prin proiect.


A doua etapa a proiectului o reprezinta organizarea de intalniri lunare sub forma de mese rotunde, dezbateri publice si intalniri publice, in cadrul carora urmarim elaborarea de alternative la urmatoarele politici publice (vom tine la curent beneficiarii proiectului cu eventualele modificari):

  1. legea auditului social
  2. statutul auditorului social
  3. strategii in domeniul asistentei comunitare
  4. finantarea serviciilor sociale la nivel de comunitate (administratie locala) pt dezvoltarea de servicii comunitare
  5. dezvoltarea si utilizarea unui set de instrumente standard de planificare si furnizare a serviciilor sociale destinate la nivel local,in vederea cresterii calitatii serviciilor publice)
  6. asigurarea de servicii de sprijin furnizate in comunitate,atat in mediul urban cat si in mediul rural,diversificate,accesibile,finantarea serviciilor sociale la nivel de comunitate (administratie locala) pt dezvoltarea de servicii comunitare etc.

Pentru a participa la activitatile proiectului va rugam sa ne contactati in vederea parcurgerii procedurii de selectie, in cazul in care sunteti interesati.

Calendar selecție:

  • Publicare anunț: 15.10.2018
  • Depunere dosare: 15.10.2018 – 15.11.2018
  • Evaluare dosare: 16.11.2018 – 22.11.2018
  • Publicare rezultat selecție: 23.11.2018

Criterii de selecție:

  • existența dosarului complet
  • fiecare persoană trebuie sa se încadreze în criteriile de eligibilitate: angajat al unui ONG sau partener social (se accepta si voluntari in limita locurilor disponibile, insa au prioritate persoanele angajate)
  • motivatia pentru participare/implicare

Pentru informatii suplimentare:

Persoane de contact:

Din Iulia-Alexandra – Expert implementare: 0764537210

Dutulescu Liliana-Carmen – Consultant implementare: 0745760586

 

Proiectul va integra principiile orizontale privind egalitatea de sanse si nediscriminare si dezvoltare durabilă pe parcursul intregului ciclu de viata al proiectului.

Grupul de participanti la activitati va avea o componenta de gen echilibrata din punct de vedere al dimensiunii de gen, apartenență etnică, religie, dizabilitate etc.

Prin proiect se respecta principiile de dezvoltare durabila care urmaresc dezvoltarea nevoilor prezentului, fara a compromite posibilitatea generatiilor viitoare de a-si satisface propriile nevoi.